onsdag 12 januari 2011

Thomas Quick gör entré, forts

Nu var proppen urdragen! Resten gick i rasande takt. Med hänvisning till den fällande domen i Piteå, dömde tingsrätten i Gällivare Thomas Quick som gärningsman för morden i Appojaure.  Men hänvisning till domen i i Gällivare, dömde tingsrätten i Falun Thomas Quick skyldig till mord på Yannon Levi. Med hänvisning till domen i Falun dömde tingsrätten i Hedemora Quick som skyldig till mord på Therese Johannesen, Drammen, Norge. Med hänvisning till domen på Therese Johannesen dömde Falu tingsrätt Quick skyldig till mord på Trine Jensen och Gry Storvik, Oslo. Med hänvisning till denna dom dömde tingsrätten i Sundsvall Quick som skyldig till mord på Johan Asplund, Sundsvall.

Enhälliga tingsrättsdomar har allltså fastslagit att Thomas Quick tagit livet av åtta människor.
Han har dessutom erkänt mord på ett tiotal personer, däribland Olle, samt en flicka från Risör, Norge, 7-åriga Marianne. I fallet Marianne har utredningsledaren, van der Kwast, delgett Quick misstanke om mord.

Nu väntade vi, Olles föräldrar, liksom Mariannes mor, att Christer van der Kwast  skulle väcka åtal, och att en rättegång skulle inledas.
Men vi anade att någonting höll på att hända i Quick-hysterin. Och en dag kom ett besked. I ett brev, daterat 2002 02 18 låterutredaren/åklagaren i Quick-ärendet, Christer van der Kwast meddela:
FÖRUNDERSÖKNINGEN AVSEENDE MORD NEDLÄGGES I SIN HELHET

Så var epoken SERIEMÖRDAREN THOMAS QUICK över. Det avslöjades att alltsammans var ett falsarium, en sjuk människas fantasier. Thomas Quick hade inte tagit livet av någon människa. Han hade inte varit i Piteå, inte i Appojaure, inte i Rörshyttan, inte i Drammen, inte i Oslo. Han hade rest i sin fantasivärld i vindskammaren på  Korsnäs, sina fruktansvärda dåd hade han utfört i den välvilliga terapin på Säters sjukhus.

Christer van der Kwast och hans stab lämnar scenen. Men tingsrätternas domar ligger fast:
Thomas Quick har tagit livet av åtta människor! Hur kommer tingsrätterna  att hantera det problemet?

Och vi sitter kvar med vår fråga:- Vad har hänt Olle?"  I åtta långa år har utredningen  varit blockerad av Thomas Quick och Christer  van der Kwast. Möjliga spår och uppslag har spolierats.

Olle-fallet är tillbaka på ruta ETT: Floragatan i Sundsvall, onsdagskvällen 7:e september 1983, kl.  ung. 22.15.
                                               ./. Print This Post

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar