måndag 7 februari 2011

JAG VET VEM SOM SKÖT kARL DEN TOLFTE!

Sensationell uppgift av säterintern: DET VAR JAG!
Är en av den svenska historiens stora gåtor på väg att få en lösning?
En av landets nest uppmärksammade mentalpatienter har nämligen i terapisamtal erinrat sig att det var han som sköt Karl den tolfte!

-Till en början ställde vi oss tveksamma till hans uppgifter, berättar den psykolog som leder samtalen med den här mannen. Men allteftersom terapibehandlingen fortskridit har han erinrat sig mer och mer av det som skedde vid Fredrikstens fästning intill Halden, denna dystra novemberkväll när ett skott satte stopp för den svenska stormaktstiden. Mannens uppgifter är mycket detaljerade, och är - när vi jämför med vad den historiska sakkunsakpen berättar angående händelser och förhållanden vid Fredriksten - förvånansvärt exakta.
Han har således kunnat berätta att Fredrikstens fästning ligger i Oslofjorden, intill Halden, inte långt från den svenska gränsen. Han har också kunat ange egenheter på Karrls snopp, egenheter som hittills varit okända, såväl för historikerna som för allmänheten. Samt att marken den aktuella kvällen var snötäckt, eller i varje fall nästan snötäckt.

Mannen plågas av dessa minnesbilder och har ett starkt behov av att få berätta om dem. Att han nu får möjlighet att berätta, är ett led i den helandeprocesssom syftar till, att han genom terapibeahndlingen får kontakt med förträngda traumatiska minnen och kan bli en hel och harmonisk individ. Han säger också att detta är det enda sätt på vilket han kan sona sina fruktansvärada brott:
Att berätta om dem. Berätta sanningen!

Uppgifterna är ännu inte i detalj tillgängliga för allmänheten. En norsk mediatidning, BLIND & DÖV,
a/s Stöv i Röv, har försäkrat sig om den exklusiva publiceringsrätten. Hur mycket tidningen betalat för materialet är en väl bevarad hemlighet. Det sägs att mannen erbjudits en månads vistelse på Gran Canaria med egen svit och charter.
De tidningar som erbjudit dalahästar, leksakståg, treväxlad cykel med bockstyre, bilder av HURTIGRUTTEN, osv, har avvisats av mannens ekonomiske rådgivare på sjukhuset, "Kjell."

Chefen för den grupp som handlägger och utreder den här mannens brottsliga verksamhet, Selmer Knäpp von Oben und Unten, har i ett första uttalande låtit meddela:
-Mannens uppgifter är minst sagt sensationella! Skall vi nu äntligen få svar på den gåta som i så många år gäckat forskarna? Ur juridisk och straffrättslig synpunkt är brottet måhända preskriberat. Men mannens uppgifter är av så stort värde för den historiska  forskningen att jag finner det motiveat att dock företaga en fullständig polisutredning av fallet, uppger Knäpp von Oben und Unten.
Genom att kartläga detta brott får vi ju också värdefull kunskap om hur mannen arbetar, något som är av stort värde när vi nu utreder andra brott som är kopplade till honom.

Ett problem innebär givetvis tidsfaktorn. Det finns onekligen ett spann på ca 250 år mellan skottet vid Fredriksten och den här mannen. Men tidigare utredningar rörande hans verksamhet har visat, att såväl tidsfaktorer, som geografiska avstånd, inte inneburit något hinder för honom att begå grova brott.
( fortsättning följer ) Print This Post

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar